Dieren tot kerstversieringen maken

Met dieren bedoelen we natuurlijk niet dat je levende dieren gaat ophangen in je huis. Met Kerstmis denkt iedereen specifiek aan een dier, namelijk het rendier. Onze geliefde Rudolph is misschien wel het bekendste rendier op aarde en is dan ook een leuk karakter om zelf kerstversieringen van te maken. Knip bijvoorbeeld verschillende vormen van een hert uit een stevig maar bewerkbaar materiaal, zoals karton of dik papier. Vormen als de voorkant van het hoofd of de zijkant van het gehele lijf. De bedoeling van deze uitknipsels is om ze als hangers in het huis of in de kerstboom op te hangen. Versier de Rudolph vormen met glitters, kleuren en stickers, maar vergeet de rode neus niet! Kerstversieringen maken is leuker met de kinderen en wij weten ook zeker dat zij de Rudolph figuren geweldig gaan vinden.

Kerstballen versieren

Kerstballen zijn er in allerlei soorten en maten, maar kan je ook zelf versieren! Hiervoor hoef je niet de duurste kerstballen te kopen, maar zorg er wel voor dat ze wat steviger zijn. Verf de kerstballen in andere kleuren, teken er figuren op, beplak het met stickers en laat je fantasie het werk doen. Dit is een eenvoudige manier om zelf kerstversieringen te maken, maar slaat gegarandeerd aan.

Kosteloos kerstversieringen maken

Om kerstversieringen te maken hoef je niet meteen verschillende knutselproducten te kopen. Kijk eens rond in de natuur! Dennenappels, twijgen, takken, bladeren, mos. Je kunt ze allemaal gebruiken om zelf kerstversieringen te maken. Bind bijvoorbeeld meerdere dennenappels aan een touwtje en hang het geheel mooi op in de woonkamer of keuken. Dit creëert een natuurlijke en warme sfeer. Of maak één geheel van twijgen, dennenappels en bladeren en hang deze bijvoorbeeld aan de voordeur op. Zo verras je iedereen bij binnenkomst en heb je ook geen last van vuil in je huis. Zelf kerstversieringen maken kan op duizenden manieren. Laat je fantasie vrijuit gaan en je woning zal binnen enkele dagen vol kerstversieringen hangen.

Terug naar DIY kerst
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Bekijk alle koopgidsen
Kerstcreatief - delicious