Kerst ideeën voor versieringen

Bij een feest of feestdag horen versieringen. Zo heb je ballonnen bij een verjaardag, oranje vlaggen op Koningsdag en paashazen met Pasen. Ook het kerstfeest heeft vele identieke versieringen die de sfeer nog gezelliger maken. Denk bijvoorbeeld aan de lichten die in de decembermaand in dorpen en steden worden opgehangen. Daarbij kan je ook zelf kerstversieringen maken voor thuis. Leuke ideeën voor kerst zijn onder andere hangers voor in de kerstboom, kransen voor in de kamer en sneeuwpoppen voor in de tuin (mocht het hebben gesneeuwd).

Kerstkaart ideeën voor kerst

Bij het kerstfeest horen natuurlijk ook kerstkaarten. Deze kan je al klaargemaakt in de winkel kopen, maar je kan ze ook zelf maken! Via diverse websites kan je gepersonaliseerde kerstkaarten bestellen. Kies een thema of kerstkaart, typ een leuke tekst in en laat het direct naar de ontvanger verzenden. Zo gedaan! Andere kerst ideeën voor kaarten zijn om deze zelf in elkaar te knutselen met verschillende stoffen en materialen. Knip bijvoorbeeld dikkere figuren uit karton en plak deze op de voorkant, dan krijg je een soort 3D effect. Of maak een kerstboom van groene stof die je dan aan de binnenkant plakt. Talloze ideeën voor kerst om de boel extra bijzonder te maken.

Kerst ideeën voor kinderen

Voor kinderen is Kerstmis een hele bijzondere tijd. Sneeuwpoppen staan op uit de sneeuw, de kerstman komt aan in zijn slee en de elfen schenken meerdere cadeaus. Het is een fantasierijke gelegenheid waar de kinderen van houden. Om het nog leuker te maken kan je een knutselmiddag organiseren. Laat de kinderen vrijuit kerstfiguren knutselen en gebruik deze dan om de kamer mee te versieren. Ze zullen trots zijn hun kunstwerken in huis te zien.

Kerstcreatief - delicious