Kersttafel dekken met een tafelkleed

Een kersttafel versieren doe je allereerst door een mooi en fijn tafelkleed neer te leggen. Houd er hierbij rekening mee dat het kleed niet vol zit met drukke patronen, omdat dit afleidend kan werken tijdens het praten en eten. Het ziet er misschien mooi uit, maar je weet wat ze zeggen: less is more. Daarbij is het een pluspunt als het kleed van een aangename dikke stof is gemaakt, omdat het niet alleen prettiger aanvoelt onder de armen, maar ook een soort knusheid uitstraalt.

De kersttafel versieren met mooi servies

Het servies is een van de belangrijkste componenten als je een kersttafel gaat dekken. Hoewel je zou denken dat men er niet veel naar kijkt, is het wel een van de eerste dingen die je ziet wanneer je aan tafel schuift. Gebruik ook meerdere borden en stapel deze bijvoorbeeld op elkaar. Dit straalt namelijk een echt diner uit. Ook is het handig in gebruik, omdat je met verschillende gerechten te maken hebt die niet altijd bij elkaar passen. Zorg ook voor mooie en bijpassende glazen. Daarmee bedoelen we dus speciale wijnglazen en normale glazen voor water of sappen.

Gerechten gebruiken om de kersttafel te versieren

Je kersttafel dekken doe je het best door heerlijke bijzondere gerechten te maken. Neem maar van ons aan, wanneer het eten op tafel staat, kijkt vrijwel niemand meer naar het servies of tafelkleed. Daarom is het leuk om de gerechten mooi te serveren. Denk bijvoorbeeld aan een kalkoen uit de oven die omringd wordt door verschillende groenten en aardappelen. Een soort kunstwerk lijkt het dan!

Terug naar Kerstdecoraties
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Bekijk alle koopgidsen
Kerstcreatief - delicious