Online zelf een kerstkaart maken

Zelf een kerstkaart maken kan tegenwoordig ook via het internet. Hoewel dit misschien minder gezellig is om te doen, kan je hiermee wel schitterende gepersonaliseerde kerstkaarten maken. Het proces gaat meestal als volgt. Je kiest een kerstkaart die jou het leukste lijkt, bewerkt zelf de tekst, kiest je favoriete materiaal en laat het naar jezelf of direct naar de ontvanger toesturen. Het is erg makkelijk om te doen en je bent zo verzekerd van kwalitatieve en mooie kerstkaarten. Een kerstkaart zelf maken via het internet kost alleen wel wat geld en hoe meer je er nodig hebt, des te hoger de totale prijs zal worden. Er zijn ook andere manieren om zelf een kerstkaart te maken.

Kerstkaart zelf thuis maken

Op de basisschool leren kinderen al om zelf kerstkaarten te knutselen. Dit is ook vrij eenvoudig te doen, maar je kan het jezelf zo moeilijk maken als je wilt. Neem een stevig stuk materiaal, knip het voorzichtig uit zodat het uiteindelijk een kaartvorm krijgt en versier het met stickers, kleurtjes en teksten. Een kerstkaart zelf maken kost vaak minder geld en is daarbij leuk om met anderen te doen! Ook ben je er zeker van dat de ontvangers volledig unieke kerstkaarten zullen krijgen.

Gebruik een zachte stof

Wil je de zelfgemaakte kerstkaarten nog net wat extra's geven? Maak dan gebruik van zachte stoffen! Knip bijvoorbeeld een kerstboom uit een zachte stof en plak deze voorzichtig op de voorkant van de kaart. De warme stof zal de kerstkaart persoonlijker en unieker maken, wat ontzettend leuk is voor de ontvanger. Natuurlijk kan je ook op andere manieren zelf een kerstkaart maken, maar het ligt vooral aan je eigen verbeelding.

Terug naar DIY kerst
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Bekijk alle koopgidsen
Kerstcreatief - delicious