Wat zijn kerstbloemstukken?

Misschien weet je zo even niet wat het zijn, maar als ik je vertel dat een krans een kerstbloemstuk is, dan snap je waarschijnlijk al wat er mee bedoeld wordt. De bloemstukken worden meestal gemaakt met allerlei natuurlijk voorwerpen. Denk hierbij aan twijgen, tulpbollen, dennenappels en andere soorten bloemen. Het heeft een ouderwetse uitstraling en is dan ook ideaal om een echte klassieke kerstsfeer te creëren. Hoewel vele winkels elk jaar weer kerstbloemstukken verkopen, kan je ook zelf gaan bloemschikken met kerst.

Zelf bloemschikken met kerst

Bij Kerstmis hoort eenmaal decoratie, en wat is er mooier dan een ouderwetse kerstbloemstuk. Het leuke hieraan is dat je deze zelf of met de kinderen kan maken, wat gegarandeerd voor een gezellige middag zorgt. Wil je zelf bloemschikken met kerst? Dan heb je een aantal dingen nodig. Zo zijn de basis benodigdheden: een krans, twijgen, dennenappels, tulpen met bol, draad, schaar en een tangetje. Hiermee kan je allerlei soorten bloemstukken maken. Natuurlijk kan je er nog andere onderdelen bij doen, zoals slierten en nep sneeuw. De mogelijkheden zijn bijna oneindig!

Kerstbloemstukken als decoratie

De bloemstukken zijn ideaal om je huis of tuin mee te versieren. Plaats het bijvoorbeeld bovenaan de deur of net boven de kachel of openhaard. Let er alleen wel op dat de onderdelen kunnen verslechteren, aangezien ze van natuurlijke oorsprong zijn. Wil je de kinderen een leuke middag bezorgen? Geef ze dan de basisonderdelen en laat hun fantasie het werk doen. Let er alleen wel op dat ze zichzelf niet snijden met de schaar of tang. Kerstbloemstukken zijn een mooie aanvulling op de kerstdagen en zie je dan ook elke keer weer terugkomen.

Terug naar Kerstdecoraties
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Bekijk alle koopgidsen
Kerstcreatief - delicious