Originele hangers knutselen voor kerst

Hangers zijn erg geliefd als het om knutselen gaat. Zo kan je bijvoorbeeld van wit papier een schattige kerstengel vouwen. Deze is erg eenvoudig in elkaar te zetten en het enige wat je nodig hebt is papier, een stokje, een balletje en wat touw om de hanger van te maken. Gebruik lijm om alles aan elkaar vast te zetten en je hebt binnen enkele minuten een leuke hanger voor in de kerstboom. Daarnaast kan je natuurlijk nog andere hangers knutselen voor kerst. Denk bijvoorbeeld aan figuren als de kerstman, het rendier Rudolph en kerst elfen.

Gratis kerst dingen knutselen

Een goedkopere maar nog steeds gezellige manier om te knutselen voor kerst is om de kinderen eerst in het bos los te laten om allerlei materialen te verzamelen. Dennenappels, twijgen, bladeren, stokjes, bloemen en noem maar op. Alles wat enigszins leuk kan zijn om mee te knutselen. Bereid een tafel voor met knutselmaterialen als touw, lijm en plakband waarmee de kinderen dan na hun zoektocht lekker kunnen knutselen voor kerst. Je zult de meest bijzondere creaties tegenkomen!

Maak er een wedstrijd van

Kerst dingen knutselen is op zichzelf al leuk, maar kinderen houden er meestal van om de beste te zijn in wat ze doen. Organiseer daarom een knutselmiddag en maak er een soort competitie van. Wie het mooiste en leukste knutselwerk maakt, krijgt uiteindelijk een leuk cadeau. Het is wel aan te raden om elk kind een cadeau te geven, omdat er anders wellicht ruzie kan ontstaan.

Terug naar DIY kerst
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Bekijk alle koopgidsen
Kerstcreatief - delicious