banner kerst

Varkenshaasje met champignons en Leffe

Voor 2 personen ± 450 gr varkenshaasje.... 250 g champignons ...2 fijngesneden sjalotjes ½ flesje bruine Leffe kruidnagel, rozemarijn, marjolein(naar keuze) 1 klontje suiker 1 dl room, sausbinder tijm, laurier, paprikapoeder, peper

Stoof de sjalotjes in een even in boter en voeg de in schijfjes gesneden champignons toe. Laat een tiental minuten bakken, onder voortdurend roeren. Neem uit de pan. Doe nu 1 eetl olijfolie en 1 eetl boter in de pan en braad het varkenshaasje rondom bruin. Voeg de Leffe toe, de kruidnagel, en het klontje suiker. Kruiden naar keuze met tijm, laurier, paprikapoeder, rozemarijn, marjolein en peper. Laat ± 25 min stoven op middelmatig vuur met deksel op de pan. Doe de champignons en sjalot opnieuw bij het vlees ± 10 minuten voor het einde. Haal het vlees uit de pan en versnijd het in plakken. Voeg room toe en laat even inkoken. Bind de saus met sausbinder. Serveer met kroketten. TIP Geen liefhebber van Leffe, gebruik dan wijn of water, of ½ Leffe en ½ water. Serveer eventueel met boontjes omwikkeld met gerookt spek. Je koopt ze in diepvries of je maakt ze zelf: 250 g fijne boontjes koken gedurende 12 min. Verfrissen en in gerookt spek rollen. Een paar minuten opbakken in boter. Met olijfolie en boter samen geef je het vlees een mooi goudkleurig korstje. 

Jenthe's keuken