banner kerst

Sabayon ......IN MICROGOLF

Met Leffe bruin.......3 eierdooiers...........3 eidopjes kristalsuiker..........3 eidopjes Leffe Bruin.

Klop in een microgolfkommetje de eierdooiers met de kristalsuiker tot het mengsel als een lint van de lepel loopt. Roer er dan de Leffe door en zet in microgolf, onafgedekt 1 min, ca 750 Watt. Roer nogmaals flink en zet nog 30 seconden in microgolf. Klop de sabayon vervolgens los en dien onmiddellijk op in glazen op voet, eventueel met een bolletje ijs. Kan ook met zoete wijn of Porto. KLASSIEKE MANIER: Met zoete witte wijn of marsala-wijn: 6 eierdooiers .... 6 eidopjes kristalsuiker ..... 6 eidopjes zoete witte wijn of Porto De eierdooiers mengen met de suiker. De witte wijn toevoegen. Op een zacht vuurtje ( of bain-marie) luchtig kloppen. Zorg dat het niet kookt, anders gaat het schiften. Schep in glazen op voet. Eventueel eerst een bolletje ijs in elk glas leggen. WEETJE: Reken per persoon 1 eierdooier, 1 eidopje suiker, 1 eidopje wijn, bier of porto

Jenthe's keuken