banner kerst

Krapgratin

Voorgerecht voor 4 personen .........

2 blikken krabvlees van 200 g... 3 eieren, hardgekookt en gepeld ... 1 dessert l mosterd ...75 g boter.. 3 eetl sherry of droge witte wijn... 2 eetl peterselie, fijngeknipt ...120 ml room 2 lente-uitjes, fijngesneden paneermeel cayennepeper

Oven voorverwarmen op 180°. Verbrokkel het krabvlees in grote stukjes. Plet in een andere kom de eierdooiers met een vork. Voeg mosterd, 50 g boter en een beetje cayennepeper toe en roer tot pasta. Roer er de sherry en peterselie door. Snijd het eiwit fijn en voeg het bij de pasta met de room en lente-uitjes. Voeg nu het krabvlees toe en kruid met peper en zout. Verdeel over 4 ingevette ovenschaaltjes of lege st-Jacobsschelpen. Bestrooi met paneermeel en verdeel de resterende boter in klontjes erover. Plaats ongeveer 20 min in de oven zodat het goed heet en goudbruin is. Versier eventueel met een sprietje bieslook en takje peterselie

Jenthe's keuken