banner kerst

Kabeljauwfilets in de oven

 

Voor 2 personen 2 kabeljauwfilets (of andere visfilets)
2 kleine tomaten... 50 g geraspte emmenthal... 1 eetl paneermeel ...3 eetl peterselie,
fijngehakt ...2 sjalotjes, fijngesnipperd ...2 knoflookteentjes, fijngesnipperd ...1 citroen,
in schijfjes (eventueel geschild)... 1 dl olijfolie Oven voorverwarmen op 220°.

Kook aardappelen. Meng peterselie en emmenthal. Snij een kapje van de tomaten, hol ze een beetje uit. Kruid met peper en zout. Vul de holte op met het mengsel van peterselie en emmenthal en zet het kapje erop. Kruid de vis met peper en zout. Doe in een ovenschaal de sjalotjes, knoflook en olijfolie. Leg de vis hierop en leg de citroenschijfjes bovenop de vis. Bestrooi met het paneermeel en overgebleven peterselie en emmenthal. Schik de tomaten hierbij of in een andere ovenschotel. Zet in oven gedurende 20 min, naargelang de dikte van de vis. Na de helft van de braadtijd kan je de vis overgieten met de braadjus, dan krijgt die een goudbruin korstje. Serveer met aardappelpuree.