kerst


 

Kerststukjes met uitleg "hoe het stukje gemaakt wordt" door Angélique .
Meer stukjes van Angélique op
 
http://dorangbloem.skynetblogs.be
Benodigdheden: 1 grote halve isomobol. 1 rechthoek oasisblok. 1 rond plastiek onderzetschaaltje (groen plastiek)
Massa groene blaadjes 5 rode rozen. 2 witgele rozen. Tak distels. Tak dennegroen. Trosroosjes. 4 bordeaux dikke kaarsen. grote Werkwijze: Neem de isomobol en snij er een opening uit om daarin je bloemstuk te verwerken. Duw de natte oasis in het plastieken schaaltjel. Neem nu de halve isomobal en schuif hem over de oasis. Duw hem er een beetje op en maak dat hij overal gelijk zit. Begin nu bovenaan de opening met de blaadjes (zonder takjes)erop te spelden. Doe dit trapsgewijs en zorg dat het wit weg is.
Dan neem je de 4 kaarsen en de 4 nagels. Verwarm de nagels en steek ze ong 1 cm in het midden van de onderkant van een kaars.
Doe dit met al je kaarsen. Neem nu 1 rode roos en steek die in het midden van je opening.
Neem nu de 4 kaarsen en steek die rond de roos. Zorg dat de roos iets hoger zit of je kaarsen. Neem nu de volgende 4 rozen en steek die rond je kaarsen. Je steekt nu de wit/gele rozen en steek die tegenover elkaar in de oasis. Vul nu wat op met de distel, trosroosjes en dennegroen.
Benodigdheden:
Piepschuim plaat. Halve bol in piepschuim. Wikkeldraad. Watervaste tape. Krammen. Lijmpistool en patronen. Gedroogde pepers (paprika's). Groen van een spar of je kunt dit ook met platmos maken.
Werkwijze:
Snijd de gewenste maat uit je piepschuim. Plak er de halve bol met watervaste plakband vast en verstevig met krammen. Kram de sparretakjes of het mos op de plaat en omwikkel daarna alles ter versteviging. Kram een ondergrond op de bol. Kleef nu een voor een de pepers compact op je bol.
Dit is een voorbeeld die ik uit het boek:creatief bloemschikken haalde     Angelique

 
Wat heb je nodig:
4sterren .
steekschuim en een plastic schaaltje.(2x)
wikkeldraad. Een beetje groen(buxus) rozen. Groene pepers
Hoe ga je te werk:
Plaats de natte steekschuimpjes in de schaaltjes.
Maak het schaaltje vast tussen de sterren met behulp van wikkeldraad. Maak een basis van het groen en verdeel dan de rozen en de pepertjes . Dus echt niet moeilijk hé.  Angelique
 
Wat heb je nodig?
2 vierkante blokjes steekschuim 9x9x9cm krammen en etalagespeldjes grijze bladeren (vb. Viburnum, Eleagnus…)
 24 rozen 4 vierkante platte kaarsen pookdraad
engelenhaar een schaal
Hoe ga je te werk?
 Maak het steekschuim nat en speld de bladeren dakpansgewijs op de kubusjes met de krammen en etalagespelden. Plaats de kubusjes willekeurig op de schaal
Werk ze bovenaan af met de kaars (om de kaars vast te zetten breng je eerst pookdraad aan in de kaars -als je de draad eerst wat verwarmt gaat die beter in de kaars) in het midden en rondom een kraag van de roosjes.
Werk de schaal af met engelenhaar en de overgebleven kaarsen. Breng in het engelenhaar nog iets van decoratie aan.

home   terug